Beleggerspodcasts van De Tijd en L’Echo kennen sterke start bij jong publiek

De beleggerspodcasts “De Beurs van Tegenwoordig” (De Tijd) en “Tracker” (L’Echo) hebben hun start niet gemist. De podcasts werden na amper een week meer dan 50.000 keer gedownload, en staan hiermee bovenaan de Belgische hitlijst bij zowel Apple (nr 1) als Spotify (nr 2). Liefst 3 op 4 van de luisteraars komt uit de leeftijdsgroep 23-44 jaar.

De serie kadert in een hele reeks van podcast initiatieven, geïnitieerd vanuit Content Republic en de redactie van De Tijd | L’Echo. 1 lezer op 4 van de zakenkranten is vandaag jonger dan 35 jaar. Met het succes van de podcastreeks wordt een versnelling hoger geschakeld in het verder uitbouwen van de sterke positie in een aantrekkelijk hoogopgeleid jongerensegment.

De podcast “De Beurs van Tegenwoordig” bestaat uit een reeks van 6 afleveringen. In de Franstalige versie “Tracker” werden 5 podcasts voorzien. De afleveringen zijn laagdrempelig en behandelen telkens een specifiek investeringsthema dat gebracht wordt met informatieve en educatieve elementen. Beursbasics voor beginners, de bitcoin, duurzaam beleggen, passief beleggen…het zijn slechts enkele van de behandelde thema’s.

De reeks richt zich tot twintigers en dertigers, en mikt op zowel echte beginners als zij die er al meer over weten. Via informatie, inspiratie en educatie geeft de podcastserie een stevige basis mee om de eerste concrete stap te zetten in beleggen.

“De Beurs van Tegenwoordig” stond een week na de start op nummer 1 in de iTunes Store en op nummer 2 bij Spotify. De Franstalige reeks “Tracker” was de 2de meest beluisterde Franstalige postcast. De volledige postcastserie is te beluisteren via de gebruikelijke platformen (iTunes Store, Google Play Store, Spotify).

De beleggerspodcastreeks “De Beurs van Tegenwoordig” en “Tracker” wordt uitgegeven door Mediafin, uitgever van De Tijd | L’Echo.

Voor meer informatie, contacteer:

Sven Lybaert

Business Partner Digital | Agencies

Tel. 02 422 05 08

sven.lybaert@trustmedia.be