Bereik van De Tijd | L’Echo groeit met 5%

Op dinsdag 17 oktober werden de nieuwe bereikcijfers van de CIM Persstudie gepubliceerd.

De businesskranten De Tijd | L’Echo zagen op een gemiddelde dag hun bereik met 5% toenemen tot 511.700 lezers. Deze groei is uitzonderlijk in een Belgische krantenmarkt die op total brand gemiddeld met -4,3% daalt.

Naast een sterk dagbereik behaalt Mediafin met haar 4 titels De Tijd, L’Echo, Sabato en Netto | Mon Argent ook een indrukwekkend maandbereik van 1.994.300 Belgen ouder dan 16 jaar.

Het toont aan dat de multimediale contentstrategie van De Tijd | L’Echo zijn vruchten afwerpt. Het is duidelijk dat de interessante doelgroepen van zakelijke beslissingsnemers, beleggers en vermogende gezinnen via de diverse kanalen hun weg vinden tot de content van De Tijd | L’Echo. Van de snelle ochtendupdate via de podcasts van De Tijd | L’Echo,  De 7 en Le Brief, tot uitgebreide verslaggeving via de krant of actueel nieuws, updates en analyses via website en app. De content van De Tijd I L’Echo kan op ieder moment van de dag worden geraadpleegd via het kanaal van voorkeur.

De groei van De Tijd | L’Echo wordt vooral gestuwd vanuit de digitale kanalen (web, app, video en podcast), die samen zorgen voor 60% extra bereik.  Het investeren in de digitale kanalen in het algemeen, en podcast in het bijzonder, zorgt voor een verdere verjonging van het doelpubliek, waarvan intussen maar liefst 27.3% jonger is dan 35 jaar. Deze groei ligt in lijn met de stijgende krantenverkoop.

De sterke groei van De Tijd | L’Echo ligt volledig in lijn met de indrukwekkende verkoopcijfers. De Tijd groeide in 2022 met maar liefst 11% in betalende verkoop (papier en digitaal) vs 2021 en was daarmee de enige stijger in Vlaanderen. Ook voor L’Echo zagen we een vergelijkbare evolutie. De betalende verkoop in papier en digitaal van de Franstalige zakenkrant steeg met 6% (in vergelijking met 2021).

Bron: CIM Press Audience/Pers Bereik 2023 – CIM Press Brand Reports Verklaring op Erewoord januari – december 2022

Meer weten? Contacteer Bart Gunst, Head of Marketing, BI & Advertising Operations bij Trustmedia via bart.gunst@trustmedia.be.