Persbericht – Investeren en consumeren in coronatijden

De koopkrachtige lezers van De Tijd | L’Echo zijn niet van plan hun aankoopgedrag in luxegoederen aan te passen ten gevolge van de coronacrisis, maar plannen wel een bijsturing van hun investeringsportefeuille. Dat blijkt uit een onderzoek rond het consumptie- en investeringsgedrag tijdens en na de coronaperiode bij de lezers van de zakenkranten. Tussen 20 en 27 april werden 900 lezers van De Tijd | L’Echo bevraagd naar hun aankoop- en investeringsintenties voor, tijdens en na coronatijden. Dit zowel voor hun personal finance- en vastgoedportefeuille, als voor consumptie op het gebied van reizen, auto’s, fashion & beauty, interieur & architectuur, gastronomie, tuin, kunst & cultuur, sport & gezondheid …

Enkele interessante trends tekenen zich af.

Algemene tendensen
De impact van de crisis bleef voor de lezers van De Tijd | L’Echoduidelijk beperkt. Voor de overgrote meerderheid (90%) had de voorbije periode geen invloed op hun professionele status. Online aankopen stegen tijdens de crisis vanuit noodzaak, maar ook na de crisis blijft de voorkeur voor fysiek shoppen (92%) duidelijk aanwezig.

44% kiest er tijdens de crisis ook bewust voor om meer lokaal te kopen dan ervoor en 35% kijkt verder dan het dorp maar blijft wel binnen België. 1 op de 4 is van plan om na de crisis meer lokaal en Belgisch te blijven kopen dan ervoor.

Investeringen

Meer dan 4 op 10 lezers stuurden de portefeuille reeds bij tijdens de crisis. Nog eens 1 op 3 plant een bijsturing van de portefeuille na de crisis. Er komt een duidelijke shift naar meer aandelen (+61%), fondsen (+33%) en vastgoed (+19%). Het online uitvoeren van beleggingen kreeg als gevolg van de crisis een extra versnelling. 1 op 3 is van plan na de crisis hun portefeuille te herevalueren.

Investeren in vastgoed blijft één van de stokpaardjes van de lezers: 15% plant meer te investeren in Beveks en Bevaks, 7,5% kijkt actief naar investeringsvastgoed en 5% bekijkt de mogelijkheden voor een tweede verblijf in België en daarbuiten.

Retail
Zonder uitzondering gaan de lezers van De Tijd | L’Echo hun geplande investeringen in diverse categorieën ook na de crisis aanhouden. 8 op 10 is nog steeds van plan op reis te gaan met het vliegtuig of de auto, 1 op 7 geeft aan te investeren in een nieuwe wagen.

De Tijd | L’Echo community staat voor vermogende gezinnen die graag genieten van het leven. Zij blijven dan ook investeren in projecten voor indoor (make-over van de woning) en outdoor (tuin, terras, zwembad, outdoor bar). Ook mode & beauty, sport en gastronomie zijn blijvers op de shoppinglist.

Meer informatie?
Contacteer uw salescontact voor meer informatie