Inzichten in het consumentengedrag rond horloges

 

Trustmedia voerde begin 2015 in samenwerking met Checkmarket onderzoek bij 2.800 respondenten. Hierin werd bekeken hoe de lezer van De Tijd | L’Echo zich onderscheidt van de gemiddelde Belg wat betreft het consumentengedrag rond horloges.

 

Uit eerdere peilingen bleek al dat de lezers van De Tijd | L'Echo, en van het weekendmagazine Sabato in het bijzonder, zich interesseren in design, vakmanschap en technologie. “De Belg en zijn Horloge” onderstreept dit: 4 op de 5 lezers van De Tijd | L'Echo hebben een grote interesse in horloges. De lezers hebben tot 2 keer meer dan gemiddeld horlogerie als passie. Dit wordt ook bevestigd in de resultaten wat het bezit betreft: 39% bezit meer dan 3 waardevolle horloges (of 2 keer meer dan gemiddeld) en 10% bezit zelfs meer dan 5 waardevolle horloges (of 4 keer meer dan gemiddeld). Ze beïnvloeden ook hun entourage: 4 op 5 lezers gaven aan hun passie te delen en vaak over horloges te praten.

 

“De Belg en zijn Horloge” bevestigt dat de lezers van De Tijd | L'Echo kapitaalkrachtig zijn: 15% bezit horloges met een minimumwaarde van 10.000 €. De studie brengt ook aan het licht dat er een groot potentieel (55%) schuilt in de prijsklasse tussen 1.000 € en 5.000 €.

 

De lezers van De Tijd | L’Echo zijn geïnteresseerd in de geschiedenis, vakmanschap en technologie achter een horlogemerk. Hun horloge is een weerspiegeling van hun status en is een ideale investering. De studie focust verder ook op de aankoopplannen van de lezers. 4 op de 5 plant om in de nabije toekomst 1 of meer horloges te kopen en 2 op de 3 vindt horloges het perfecte geschenk voor partner of kinderen.

 

Benieuwd naar de resultaten voor uw merk?
Voor meer informatie, contacteer sven.lybaert@trustmedia.be (Tel. 02/422.05.08)4 Sabato-afspraken met de Horlogerie
06.02.16: Sabato rond horloges
23.04.16: "Horloges": een magazine in het Sabato-magazine
22.10.16: "Horloges": een magazine in het Sabato-magazine
26.11.16: Sabato rond horloges