De Tijd | L’Echo lanceren tool “Pensioencoach”

De zakenkranten De Tijd | L’Echo, zijn samen met de gidsen Netto | Mon Argent, de referentie op het gebied van personal finance. De titels brengen inzichten en financiële tips en tricks rond belastingen, erfenissen, pensioen, verzekeringen, geldzaken … Omdat elk nummer van Netto | Mon Argent gedurende 3 maanden beschikbaar is in de krantenwinkel, blijft dit personal finance advies voor iedereen toegankelijk.

 

In november 2018 hebben de zakenkranten een extra dimensie toegevoegd aan dit advies. Ze willen via toegespitste online tools op verhelderende manier lezers concreet meer inzicht geven in hun personal finance.

 

De Pensioencoach

De Tijd | L’Echo lanceerden op 24 november 2018 de Pensioencoach”: een gratis en persoonlijke tool die de financiële vooruitzichten van de gebruikers in kaart brengt.

Aan de hand van 4 simpele vragen wordt het pensioeninkomen berekend en krijgt de gebruiker onafhankelijk pensioenadvies. De tool duidt vervolgens op heldere en eenvoudige manier aan hoever de gebruiker nog verwijderd is van zijn doel. Hiervoor neemt de coach als uitgangspunt dat de gebruiker ook na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden.

Gesegmenteerde redactionele content versterkt de tool waardoor de gebruiker persoonlijk en op maat gemaakt advies ontvangt rond vb. pensioensparen, studiejaren afkopen, langetermijnsparen … Zo krijgt een 30-jarige werknemer andere informatie dan een 50- jarige zelfstandige.

  

Gebruikers

 

De tool heeft al een uiterst succesvolle start gekend, met dagelijks lezers en niet-lezers die hun financiële toekomstplan analyseren en de online pensioenpagina’s van De Tijd | L’Echo raadplegen. Hierbij is het vooral interessant om vast te stellen dat de tool niet alleen door bijna-gepensioneerden gebruikt wordt, maar dat 1/4 jonger is dan 44 jaar.

Meer informatie? Contacteer geert.spapen@trustmedia.be, 02/422.05.25

 

Neem voorsprong.